Összes oldalmegjelenítés

2011. március 4., péntek

esti ajánló


Tökéletes gyilkosság

Ma estére a Tökéletes gyilkosságot ajánlom, Viasat3 21.15.

Steven Taylor (Michael Douglas) egy nagyon jól menő üzletember (már megint). Felesége, Emily (Gwyenth Palthrow) pedig nem csak gyönyörű, hanem emellett még okos is. Steven mégis inkább csak a külsőségei egy részének tekinti, elhanyagolja, nem foglalkozik vele. Emily persze nem hagyja annyiban a dolgot,  és megcsalja a galád milliárdost. 
Teszi pedig ezt a milliárdos feleségek sznob módján: egy nagyon szegény, szerény sorsú festőművésszel, David Shaw-val. Na de ki vagyok én, hogy ezért elítéljem? Inkább a jó oldalát nézem a dolognak: a festőt Viggo Mortensen játsza, akit valljuk be, bármilyen szerepben elnézegetünk. (A film egyik érdekessége, hogy a festőművész lakásán látható festmények egy része valóban Viggo Mortensen saját festményei közül való.)

Steven persze rájön a megcsalásra, és elhatározza, hogy megöleti a feleségét. Ki is találja a tökéletes gyilkosságot, azonban a számításába hiba csúszik...

A film nagyon izgalmas, jól felépített. Ehhez elég csak annyit mondanom, hogy Andrew Davis rendezte, aki a Szökevényt is (ami ugye oscar jelölést kapott legjobb film kategóriában). Zenéjét pedig James Newton Howard szolgáltatja, aki szintén tevékenykedett a Szökevényben is, vagy a Hullámok hercege zenéje fűződik még többek között a nevéhez.

Szórakoztató nüansz, hogy az ügyben a nyomozót David Suchet alakítja, aki Poirot-ként vált ismertté.

Jó szórakozást!
michaela

1 megjegyzés:

Szász Hargita írta...

Ezt is szeretem. Viggo Mortensent külön :)